Het F1-team van Toyota doormaakt gouden tijden. De Japanse renstal heeft in de laatste twee races 25 punten gescoord, en staat daarmee tweede in het constructeurskampioenschap. De race van gisteren was de beste ooit voor het team, want net als twee weken geleden werd het record aantal punten in ��n race gebroken. In Sepang werden door middel van een tweede en een vijfde plaats 12 punten binnengehaald, in Bahrein werd er een tikkeltje bovenop gedaan: Ralf Schumacher werd niet vijfde maar vierde, en Jarno Trulli behield de tweede plaats. Gevolg: en recordaantal van 13 punten in ��n race.

Trulli bliksmesnelJarno Trulli is blij met zijn tweede podium op rij, een prestatie die hij zelfs vorig jaar in een Renault slechts ��nmaal neerzette (derde in Spanje en eerst in Monaco). Trulli: “Ik ben zo blij met dit resultaat. Na Maleisi� dacht ik dat we competitief zouden zijn, en ons tweede opeenvolgende podium pakken is gewoonweg fantastisch. De wagen presteerde verbazend goed, ze was snel en betrouwbaar, zonder ook maar ��n gebrek. De remmen, de koeling, de Michelin-banden, de motor, alles werkte goed. In de helft van de race realiseerde ik dat het nutteloos was om te proberen Fernando bij te halen, en we lagen veilig tweede, wat een prachtig resultaat is voor het hele team.”

“Ik zou graag het hele team willen bedanken, maar we hebben nog ��n plaats voor ons, dus moeten we alles blijven geven met dat als doel”, besloot de Italiaan met sticker voor de overleden paus op z’n helm.

Ook Ralf Schumacher was wel te spreken over de race: “Nog een prachtig resultaat voor het team, na ons succes in Maleisi�. Ik had een goede race, ook al was het glad, maar dat is te verwachten op dit circuit. Het eindresultaat werd gedicteerd door mijn foutje in de kwalificatie gisteren (zaterdag, red.), dat me naar de elfde plaats verwees. Maar het team leverde een prachtig werk om me nog een paar plaatsjes te laten winnen op de grid (tijdens de tweede kwalificatie, red.). We hebben twee wagens in de punten, inclusief ��n op het podium, dus proficiat aan Jarno en iedereen van het team, zowel hier als in Keulen. Na mijn vijfde plek in Maleisi�, en mijn vierde hier, moet het nu mijn beurt zijn om op het podium te staan in de volgende race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter