Nico Hülkenberg greep jongstleden net naast het tweede racestoeltje bij Ferrari, maar zijn manager liet toen meteen weten dat dat de Duister onder meer ook in onderhandeling was met Lotus. Dat bericht brengt Sport Bild.

En zelfs een terugkeer naar Force India is niet uitgesloten. Hülkenberg stapte dit jaar van dat team over naar Sauber, maar dat bleek grote vergissing. Sauber is niet eens een schim van het team dat vorig jaar enkele podiumfinishes wist te pakken.

Sterker, de onderhandelingen met Lotus zouden prettig verlopen en zelfs in een vergevorderd stadium zitten. Lotus verkeert in financiële problemen, waarbij de rijderskeuze wel eens bepaald zou kunnen worden door hoeveel sponsorgelden een rijder met zich meebrengt. Maar Lotus zou naar verluidt een nieuwe sponsor uit het Midden-Oosten hebben, waardoor het zich perfect kan veroorloven om voor Nico Hülkenberg te opteren.

Opvallend was dat men ook fluisterde dat een groep zakenmensen rond Boekhoorn, schoonvader van Van der Garde, met Renault in gesprek zou zijn. Felipe Massa wou volgens ingewijden zo’n 10 miljoen euro sponsorgeld meebrengen, maar zou nu uit de running zijn voor het tweede zitje bij Lotus.

En ook McLaren zou mogelijk geïnteresseerd zijn in de diensten van Nico Hülkenberg of Felipe Massa. Volgens sommige bronnen zou McLaren nog steeds aan het wachten zijn op sponsorgelden van Telmex, een sponsor die Sergio Perez meebracht.