Teambaas Toto Wolff was op zijn zachtst gezegd niet blij na alweer een aanrijding tussen zijn twee coureurs.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg waren weer in hevige strijd om de overwinning van de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. Maar wederom werd een dubbel door de neus geboord van de teambaas.

Het is ongelofelijk frustrerend voor een team om een eerste en tweede plek bijna te zien veranderen in twee gecrashte auto’s.
Onze filosofie is altijd geweest dat onze coureurs tegen elkaar mogen racen, maar dit soort ongelukken willen we niet zien. We lijken wel een stel idioten en het is niet respectvol naar de vijftienhonderd mensen die zich uit de naad werken voor Mercedes
, benadrukte de teambaas bij de journalisten van Sky Sports.

Dit moet stoppen, praten met de coureurs heeft blijkbaar niet gewerkt. We zullen dan ook moeten nadenken over andere oplossingen zoals bijvoorbeeld de impopulaire ‘teamorders’. Ik houd zelf niet van teamorders, maar als elke race eindigt met ongelukken tussen onze rijders, is dat niet wat we willen en moeten we het stoppen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!