Scuderia Toro Rosso zal bij de volgende testsessie op het circuit van Barcelona met een groot aerodynamisch pakket rijden. Volgens Max Verstappen zitten vanwege tijdgebrek nog niet alle nieuwe onderdelen op de Toro Rosso STR11.

Max Verstappen verteld op zijn officiële website:
We krijgen volgende week nieuwe onderdelen op de auto. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Doordat de beslissing ten aanzien van de motor laat kwam, was het moeilijk om alle onderdelen al op de auto te kunnen monteren. Die zijn nog steeds in productie. Op dit moment rijden we veel rondjes. Dat is goed. We maken veel kilometers, dat is het allerbelangrijkste: we moeten de auto leren begrijpen. Bijvoorbeeld, als je meer pk’s hebt, betekent dat ook dat je de motor anders moet bedienen.

De auto voelt goed aan ten opzichte van vorig jaar. Natuurlijk, we rijden met veel benzine om lange runs te kunnen doen. Maar het viel allemaal mee, we hebben geen problemen gehad, en we hebben goed veel rondjes kunnen rijden. Volgende week kunnen we meer aan de set-up werken en dan kunnen we iets meer zien hoe de auto eruit zal zien in Melbourne. Als je een zachte band onder de auto legt, ga je sowieso al een seconde tot anderhalf sneller, en dan ziet het er allemaal al weer heel anders uit. Maar we focusen ons niet op tijden deze week. We gaan wel kleine dingetjes aan de auto veranderen, maar voor de rest is het gewoon kilometers maken, kijken dat alle onderdelen heel blijven. Dat heeft ons vorig jaar heel veel punten gekost, dus het is belangrijk voor ons om dat dit seizoen wat beter voor elkaar te krijgen.

Over de problemen met de versnellingsbak die zijn teamgenoot Sainz op maandag tegenkwam, zijn opgelost, stelt Verstappen kort en bondig: Niets meer aan de hand.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter