Het was een race tegen de klok maar uiteindelijk wist Toro Rosso toch 4 dagen te testen met de nieuwe STR11. Volgende week rijdt het team pas met het volledige nieuwe aerodynamische pakket en kan er op volle snelheid getest worden.

Toro Rosso richtte zich de afgelopen 4 dagen op lange runs en op het testen van de nieuwe Ferrari-motor en koelingssystemen. Gezien de vele ronden die Sainz en Verstappen wisten te rijden kan de test als succesvol bestempeld worden.

Verstappen is dan ook tevreden:
Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad. Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik had een lekke band, maar we weten daar de oorzaak nog niet van, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren. Op een gegeven moment hebben we gezegd: ‘het is een goede dag geweest, laten we ons gaan voorbereiden op volgende week.’ We hebben niet een race afstand kunnen doen, maar dat hebben we gisteren al wel gedaan. Ik hoef geen race afstand te rijden om te voelen hoe de auto gaat.

Terugkijkend op de vier dagen ben ik heel blij dat ik zoveel ronden heb kunnen rijden. Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk. Ik ben in ieder geval vol vertrouwen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter