Aldus Jean-Eric Vergne.

De Fransman die eerder een teleurstelling te verbijten had, toen zijn maatje Ricciardo naast Vettel mocht zitten, is naar eigen zeggen weer geconfronteerd met tegenslag. Net zoals zusterteam Red Bull heeft ook Toro Rosso de grootste moeite om de nieuwe auto voor 2014 betrouwbaar te krijgen.

Het voormalige Minardi team kampt, net als de overige teams die gebruik maken van de Renault-krachtbron, met problemen aan de nieuwe aandrijflijn en het nieuwe Energy Recovery System [ERS].

Jean-Eric Vergne draaide na afloop van de eerste wintertest in Bahrein niet om de zaken heen en erkende de grote problemen bij Toro Rosso.

Het heeft geen zin om te ontkennen, aangezien iedereen weet dat we met grote problemen kampen en we daarin niet het enige team zijn, zo begon Vergne.

We wisten al dat er niet genoeg tijd was geweest om alle problemen sinds de vorige test in Jerez te verhelpen. Het is erg frustrerend, maar we moeten kalm blijven en blijven werken aan een oplossing. Er zijn nog een aantal weken te gaan tot de eerste race in Melbourne.

De betrouwbaarheid bij de overige teams is tevens nog lang niet optimaal. Vergne verwacht dan ook niet dat veel coureurs aan de finish zullen komen tijdens de eerste race in Melbourne.

Alleen al aan de finish komen kan een coureur een grote kans geven om punten te scoren., zo besloot Jean-Eric.