De laatste dag van het jaar en de wereld kijkt traditiegetrouw terug op wat er allemaal gebeurde in 2012. Wij van de Pits natuurlijk ook. Hieronder dan ook de top 10 van meest gelezen artikelen van het (vrijwel) afgelopen jaar.

10: We hadden al V-snaren, V10’s en F-ducts. De volgende letter uit het alfabet dat zijn entree maakt in de F1 werd de letter W. De W van Mercedes’ W-duct. In februari maakten wij er melding van en het werd massaal gelezen.

9: Iets beter gelezen werd het silly season-verhaal over de mogelijke terugkeer van Rubens Barrichello in de koningsklasse. Caterham zou zijn wel eens zijn nieuwe broodheer kunnen worden. Bleek niet waar te zijn. Rubinho pakte zijn biezen, vertrok uit Amerika en ging racen in Brazilie.

8: De toen pas tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel negeerde in Maleisie het signaal van zijn baas om te stoppen met racen omdat er een defect aan de wagen zou zijn. Het feit dat de ondeugende Duitser dat deed, zette de F1-wereld blijkbaar aan het lezen.

7: Vettel hield ons bezig dit jaar. Zijn reactie op de diskwalificatie na afloop van de kwalificatie in Abu Dhabi was goed voor plek nummer 7.

6: Bernie Ecclestone kan natuurlijk niet ontbreken. Vorige maand nog mopperde hij wat over de problemen die de F1 kan verwachten mocht de krasse, oude baas opstappen.

5: Silly season hoort in de top 5. Iets over een stoelendans, Hulkenberg, Kobayashi, Alguersuari, Gutierrez en velen anderen.

4: Onze Giedo zei op Radio 1 iets over zijn toekomst. Wij hingen kwijlend, hopend en biddend aan zijn lippen.

3: De top 3 begint uiteraard met ‘s werelds meest besproken F1-transfer van de laatste jaren. McLaren’s troetelkind Hamilton stapt over naar de rivalen van Mercedes.

2: De oude Schumacher ging eerbiedig aan de kant voor de jonge Vettel. Red Bull sprak een bedankje uit.

1: Ook in deze lijst bezet de wereldkampioen de allereerste plek. Iemand had iets geels gezien toen Vettel op weg naar het wereldgoud Vergne inhaalde en een rel was geboren, compleet met YouTube-filmpjes als ‘bewijs’. Allemaal onzin, maar goed voor de leescijfers van de Pits!

Namens de redactie van de Pits, heel erg bedankt voor het zo massaal lezen van onze artikelen. De cijfers waren in 2012 ongekend hoog, zowel van de berichten als van het forum. In 2013 stomen wij volop verder!

Gelukkig nieuwjaar!!