Bar-Honda teambaas David Richards is hoopvol over de toestand van zijn rijder Button. Hij denkt dat Button fit genoeg zal zijn om straks mee te rijden in de kwalificatie ondanks dat hij na zijn crash naar het ziekenhuis afgevoerd werd.

Richards bezocht Button, die naar het Prinses Grace ziekenhuis getransporteerd werd, en zegt dat de 23 jaar oude Button niet gekwetst is.

“Hij is OK, helemaal OK. Ik ga nu naar het ziekenhuis. Hij wordt nu gecontroleerd en hopelijk is hij in staat om deze middag te racen. We zullen moeten afwachten.  “

Button verloor de controle over zijn wagen als hij op volle snelheid uit de tunnel kwam. Zijn wagen ging 90 graden rond en raakte toen met de linkerkant de vangrails tegenover de apex van de chicane. De sessie werd onmiddellijk stilgelegd.

De BAR-Honda was zwaar beschadigd. Button beweegde maar was niet in staat om uit de wagen te klimmen. Verschillende marshals probeerden hem te bevrijden, wat 10 minuten duurde.

Ook professor Sid Watkins was aanwezig, en hij onderzocht Button van zodra hij uit de wagen gehaald was. Volgens Watkins was hij volledig bij bewustzijn.

Button zou geen breuken hebben en werd onmiddellijk afgevoerd naar het ziekenhuis.

Technisch directeur Geoff Willis zei dat er geen directe kenmerken zijn dat de wagen pech had gekregen. Het team controleerde de wagen van Villeneuve nog eens voor hij terug op het circuit verscheen.

Ophangingsproblemen of een lekke band kunnen de vermoedelijke oorzaken zijn, maar hieromtrent is nog niets bevestigd.

De crash van Button deed veel herinneringen oproepen aan de crash van Karl Wendlinger op dezelfde plaats in 1994. Hij lag toen 19 dagen in coma en dat betekende het einde van zijn carri�re -een korte come-back bij Sauber buiten beschouwing gelaten.

Button’s ongeval was niet zo ernstig en hoewel hij de vangrails stevig raakte, werd hij goed beschermd door de zijdelingse beschermstrips van de Bar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter