De toekomst van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in de Formule 1 is onzeker. De Duitser zal volgend jaar niet meer uitkomen voor het Mercedes team. Zijn plaats bij het team wordt ingenomen door Lewis Hamilton.

Schumacher die in 2010 terugkeerde in de Formule 1 richt zich nu met het team op de komende races. Er gaan geruchten dat de 43-jarige Duitser in gesprek is met Sauber, maar zelf wil ‘der Michael’ er nog niks over kwijt. Schumacher kijkt wel terug op zijn tijd bij Mercedes. Ik heb drie mooie jaren gehad bij het team, maar sportief gezien is het niet helemaal gelopen zoals we gehoopt hadden.

Ik wens Lewis succes en ik hoop dat het team successen kan behalen waar we zo hard voor hebben gewerkt. Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen in mij en ik wil ook graag alle jongens bedanken voor hun enorme toewijding. Ik concentreer mij nu op de komende races, aldus Schumacher.

Ross Brawn bedankt Schumacher op zijn beurt voor de geleverde inzet. Namens Mercedes wil ik Michael bedanken voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan het opbouwen van het team de afgelopen drie jaar. Zijn energie en toewijding bleven altijd top, ook wanneer de resultaten tegenvielen. We gaan ervoor om het seizoen 2012 op een goede manier af te sluiten, vertelt Ross Brawn.

Voor de Schumacher fans is er dus nog hoop dat de recordkampioen ook volgend jaar aan de start staat. Vooralsnog kunnen zijn fans alleen maar afwachten.