De commerciele rechten van de F1 zijn ondergebracht in de “SLEC.” Aandeelhouders hiervan zijn onder andere Bernie Ecclestone en een aantal banken.

De president van de Bayerische Landesbank -��n van de deelnemende banken- is onlangs afgetreden en hij meldde dat men klaar is om een kontrakt te tekenen tussen de betreffende banken, Bernie Ecclestone en de GPWC leden (degenen die eventueel een alternatief kampioenschap in het leven zouden willen roepen.) Dit kontrakt zou de ongenoegens tussen de partijen rechtstrijken en het voortzetten van de F1 verzekeren.

E�n van de hoofdpunten van de strijd was een rechtmatigere verdeling van de inkomsten van het F1 circus, zoals televisierechten etc. Oftewel: minder aan Bernie en meer aan de teams.

Als dit lukt zullen autofabrikanten en teams er van afzien om het alternatieve Grand Prix World Championship te starten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter