Minardi is gisteren naar het Mugello circuit getrokken om testwerk te doen met het Arrows chassis.
Het was eerder een vergelijkende test tussen het PS03 chassis en het A23 chassis.

Eerder dit jaar wist Minardi de hand te leggen op het A23 chassis van het inmiddels verdwenen Arrows team.
In 2002 gebruikte Arrows dezelfde Cosworth motoren als Minardi dit jaar.

Het A23 chassis is van de hand van Mike Coughlan, deze is nu werkzaam bij het McLaren team, het is ook met dat chassis dat Arrows verleden jaar twee punten wist te scoren.
Alles wijst er nu op dat Minardi het A23 chassis zal gebruiken als basis voor hun wagen in 2004.

Op het circuit waren de twee vaste rijders van Minardi aanwezig om het testwerk te voltooien, Verstappen reed een totaal van 27 rondjes met iedere wagen, zijn tijd met de PS03 was 1:25.439 en met PS04 was die 1:25.622.

Jos Verstappen:

“Ik denk dat dit een goede test was, we hebben beide wagens kunnen vergelijken en op het einde van de dag was de PS03 ongeveer 0.2 seconden sneller dan de PS04.
Het was beter geweest moesten we wat meer tijd kunnen doorbrengen met de PS04, kwestie van betere afstellingen te vinden want we weten nog niet veel van de wagen.

Toch hebben we goed werk verricht, de PS04 reed goed en maakte goede rondetijden.
Ik was ook best tevreden met de PS03 op dit circuit.
Eerlijk gezegd is ��n dag niet genoeg om een vergelijkende test te doen, maar het is een goede start.”

De Deen Kiesa reed 19 rondjes op Mugello met de PS03 en zette een tijd neer van 1:28.455, maar de Deen zijn beste rondje was met de PS04, hij klokte daarmee een tijd van 1:28.148.

Paul Stoddart:

“We hebben een productieve dag achter de rug met de twee chassis.
In de ochtend hebben we wat tijd verloren door een versnellingsbak probleem op de PS04, maar eens dat opgelost was zijn we er tegenaan gegaan.

Uiteindelijk is gebleken dat er geen verschil van tijden was tussen de twee chassis, maar het is ook duidelijk dat de PS04 meer potentieel heeft om verder ontwikkeld te worden.”

Het Minardi team is nu weer op weg naar de thuisbasis, daar zullen ze de data moeten bestuderen, dat zal dan bepalen welke richting Minardi zal kiezen voor het 2004 seizoen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter