Minardi kondigde gisteren aan dat het team een nieuwe test- en reserverijder heeft gecontracteerd. Het betreft de Italiaan Enrico Toccacelo, de vice-kampioen van het internationale F3000-kampioenschap van 2004.

Afbeelding: MinardiDe 26-jarige Toccacelo zal volgende vrijdag zijn F1-debuut maken op het circuit in Istanbul na jaren van consistente prestaties in lagere raceklassen.

“Dit is een geweldige kans voor me, ook al is het allemaal zo snel gegaan dat ik het nog steeds niet helemaal kan geloven,” aldus Toccacelo. “Maar dit is wel het moment waar alle jonge racers naartoe werken, en ik ben vastberaden zo snel zo veel mogelijk en zo snel mogelijk te leren, en een zo goed mogelijk werk af te leveren voor het team.”

“Minardi heeft al dikwijls laten zien dat het een uitstekende plaats is voor een rijder om z’n Formule 1-carri�re te starten, en ik ben van plan om van deze kans het meeste te maken.”

Paul Stoddart, de teambaas van Minardi, verklaarde op de website van zijn team: “We zijn zeer blij dat Enrico ons vervoegt als offici�le testrijder op vrijdag. Hij heeft er een reeks sterke prestaties in verschillende formules op na, en dit zal voor hem een uitstekende manier zijn om kennis te maken met de Formule 1.”

“Ik ben er zeker van dat hij de technische staf van het team snel van nuttige data zal kunnen voorzien. De Minardi Cosworth PS05 heeft al getoond dat hij een aanzienlijk potentieel heeft, en ik ben er zeker van dat de toevoeging van Enrico in onze rijdersploeg zal helpenhet ontwikkelingsproces te versnellen.”

Enrico Toccacelo wordt teamgenoot van Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos, en vervangt de Isr�eliet Chanoch Nissany die er bij z’n eenmalige optreden in Hongarije niet veel van wist te bakken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter