Ferrari zal op dit moment met weemoed terug kijken op vorig seizoen. Toen won het Italiaanse team immers 15 van de 17 races. En dat ook nog eens met grote overmacht. Het moet dan ook als een vernedering hebben gevoeld voor Schumacher om op een ronde gezet te worden door Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Hongarije. De dominantie voor Ferrari is dit seizoen totaal verdwenen en het is nog maar de vraag of ze de wereldtitel kunnen winnen. In de laatste twee races wist Ferrari slechts drie punten te verzamelen. Velen geven het rubber de schuld. Ferrari rijdt immers met Bridgestones, terwijl de concurrentie op Michelins staat.

Jean Todt vind het echter overdreven om de matige prestaties van het team uit Maranello geheel toe te schrijven aan de banden:

“Het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat de verschillen tussen ons en de andere teams geheel veroorzaakt worden door de keuze voor een bepaalde bandenfabrikant. We moeten niet vergeten dat we ook vele races hebben gewonnen dankzij Bridgestone. Waarschijnlijk halen enkele teams nu wel wat voordeel uit het feit dat ze met andere banden rijden. Bridgestone richt zich bij het ontwikkelen van hun banden vooral op ons team, aangezien we het referentiepunt zijn voor hen. De ander bandenfabrikant heeft echter meer referentiepunten. Ik wil echter niet zeggen dat dit een voordeel of een nadeel is, het is nu eenmaal zo.”

Ondanks de neerwaartse spiraal gelooft Todt nog altijd dat ze niet kansloos zijn voor de wereldtitel:

“We gaan binnenkort testen op Monza. We zullen ons voornamelijk richten op de banden. Dan weten we waar we aan toe zijn, maar ik denk dat het nog veel te vroeg is om te zeggen dat ons seizoen voorbij is. We zullen terugvechten en ik denk dat we zeker niet kansloos zijn, verre van dat!”

 

“Wie de grootste rivalen zijn voor ons? Ik denk dat dat afhangt van vele factoren, het verschilt per race. Als je naar de laatste races kijkt heeft Williams BMW veel meer punten gehaald. Maar dit jaar heeft ons laten zien dat een andere team plotseling oppermachtig kan zijn. Dat was dit weekend het geval met Alonso, het gebeurde Montoya in Duitsland, Rubens was erg sterk in Silverstone en Raikkonen leek op weg naar de zege op de N�rburgring.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter