Jean Todt, teambaas van Ferrari, heeft geen goed woord over voor het nieuwe puntensysteem van de formule1. Dat nieuwe systeem heeft ervoor gezorgt dat de Fin Raikkonen nog steeds een waterkans heeft op de titel.

De kleine Fransman voert het argument aan dat Michael Schumacher dit seizoen 6 races won en dat z’n enig overgebleven rivaal Raikkonen slechts 1 race op z’n naam wist te zetten. De Colombiaan Montoya verloor dit weekend de titelstrijd, desondanks het feit dat ook hij een GP meer wist te winnen dan de Fin.

Todt trekt de lijn door naar het constructeurskampioenschap.

“Ferrari heeft 7 van de 16 grote prijzen gewonnen, Williams slechts 4.”

Het systeem werd dit jaar aangepast nadat Ferrari de voorbije twee jaar het kampioenschap dommineerde. Eerder uitte de grote baas bij Ferrari, Luca Di Montezemolo, al z’n twijfels over het nieuwe systeem.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter