Takuma Sato, testpiloot van het BAR team, is vandaag in het ziekenhuis opgenomen na een zware crash tijdens het testen in Mugello.

Het ongeval gebeurde in de eerste bocht van het circuit toen hij met zijn banden het gras raakte. Bijgevolg verloor de Japanner de controle over de bolide en maakte een zware klapper. Sato blesseerde zich aan de enkel en werd naar het Bordo San Lorenzo ziekenuis overgebracht. Een verantwoordelijke van het team liet al snel weten dat de blessures niet te erg zijn.

Sato zelf had naderhand volgend commentaar:

“Ik dacht dat ik dezelfde lijn had genomen als voorheen maar blijkbaar zat ik met 2 banden op het gras. Ik begon te spinnen en toen kwam de knal. Maar het valt allemaal wel mee. Een beetje ijs op mijn enkel, vanavond een aspirientje en dan zien we wel hoe ik me morgen voel.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter