Ferrari is nu in bezit van een veertiende titel bij de constructeurs, de zesde op rij. De een twee van vandaag, de zevende van het seizoen, verzekerd ook dat de titel bij de piloten naar een Ferrari rijder gaat.

De overwinning van vandaag is de twaalfde van het seizoen, en betekend een nieuw record voor Michael Schumacher. Tijd voor een bedankje van Jean Todt aan iedereen die dit seizoen meehielp om Ferrari zo snel wereldkampioen te maken.

“Vandaag hebben we een nieuwe en uitzonderlijke bladzijde in onze bedrijfsgeschiedenis kunnen toevoegen. Zes opeenvolgende titels bij de constructeurs en de zekerheid dat we ook voor de vijfde opeenvolgende keer een piloot hebben die wereldkampioen zal worden.”

“Er waren enkele onbekende factoren, de start en de betrouwbaarheid van de wagens, maar alles verliep zoals gepland. We wisten dat we een zeer competitieve wagen hadden en uitzonderlijke Bridgestone banden. De race bevestigde alles wat we verwacht hadden.”

“De rijders waren fantastisch en zoals gewoonlijk leverde het hele team prima werk ad. Onze technische partners, vooral Bridgestone en Shell, speelden een vitale rol bij het behalen van onze doelstellingen. Ook onze commerci�le partners, Philip Morris, Vodafone, AMD, Olympus en al onze leveranciers mogen niet vergeten worden.”

“Een speciaal bedankje gaat uit naar onze grootste aandeelhouder, Fiat. Zij hebben ons steeds gesteund met hun Research Centre. Morgen keren we terug naar Maranello om samen met onze president Montezemolo en de hele sportieve tak van Ferrari te vieren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter