TodtTodtJean Todt van Ferrari beschreef de tweede en derde plek van Michael Schumacher en Rubens Barrichello als een bevredigend resultaat, maar het was in geen geval een keerpunt in het seizoen. Todt maakt daarmee een einde aan de hoop van vele Tifosi dat Ferrari binnenkort een race zal winnen.

“Het was geen keerpunt. Het is gewoon een tussenstop, elke GP is een nieuwe tussenstop en elke GP gaan we naar een volgende stop. De GP van Canada was zeker geen keerpunt. Een keerpunt zal er pas komen wanneer we in staat zijn om net zoals vorig jaar elke GP te kunnen winnen.”

Todt gaf toe dat de versnellingsbak de Achillespees van de Ferrari is, maar het probleem is dat de wagen zowel competitief als betrouwbaar moet zijn.

“Het is een zwakte, maar het is een zwakte in betrouwbaarheid en dat hebben we nodig om races uit te rijden. We moeten alles doen om betrouwbaar en competitief te zijn. Zelfs al hadden we een 100% betrouwbare versnellingsbak, dan was de wagen nog niet sneller geweest. We moeten de prestaties van het hele pakket verbeteren.”

De volledige terugblik van Jean Todt op de GP van Canada kan je vinden in onze Feature afdeling.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter