Juan Pablo Montoya had, ondanks dat zijn teamgenoot er beter voor staat in het WK mogen winnen van zijn team, dat zei teambaas Ron Dennis. Op het moment dat beide McLaren-rijders ��n en twee lagen in de race, crashte Jenson Button echter in de muur met een safety-car situatie tot gevolg.

Montoya werd later uit de race genomen omdat hij het rode licht aan het einde van de pitstraat genegeerd had, een aantal rondes daarvoor leidde hij de wedstrijd. ” Nadat de beide Renaults uitgevallen waren, besloten we om onze coureurs het rustig aan te laten doen “  aldus Ron Dennis. ” Ze reden eerste en tweede en raceten niet tegen elkaar. Er voor zorgen dat ze dit daadwerkelijk niet doen is echter niet zo eenvoudig als men zal denken, twee coureurs die erom willen racen zorgt immers voor extra spanning op de pitmuur.  “

” Montoya reageerde kalm, maar begreep in eerste instantie niet waarom we wilden dat hij snelheid minderde. We vonden het niet juist om hem te vertellen dat Kimi’s wagen niet in zo’n goede conditie was dat hij hem zou kunnen aanvallen. Uiteindelijk besloten we om ��n-twee te finishen, we zouden Kimi niet hebben toegestaan om tegen Montoya te racen.  “  vervolgde Dennis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!