De Grand Prix van Turkije zal toch achter gesloten deuren plaatsvinden. Uit vrees voor nieuwe corona-besmettingen heeft de lokale overheid de vergunning om publiek toe te laten tot Istanbul Park ingetrokken.

Met een capaciteit van 220.000 bezoekers was het volgens organisator Vural Ak prima mogelijk om toeschouwers toe te laten en deze te verspreiden over het terrein. Men hoopte zo’n 100.000 toeschouwers toe te laten tijdens de race op 15 november.

Helaas dacht de Turkse overheid daar toch anders over. Dat bleek nadat de besmettingscijfers in het land veel hoger ligger dan gedacht. Vermoedelijk werden mensen zonder symptomen die toch positief waren getest op het virus niet meegeteld in de officiële cijfers.

De teller stond al op 40.000 verkochte tickets en wat er precies met die tickets gaat gebeuren is nog niet bekend.

Istanbul Park werd al in 2012 van de kalender verwijderd en het is niet eens zeker of het circuit volgend jaar wederom een Grand Prix zal mogen houden.

Mocht er in 2021 geen Turkse Grand Prix worden gehouden, dan hebben de verkochte tickets geen waarde.

De algemene toegangskaarten voor de Turkse Grand Prix werden spotgoedkoop verkocht. Een dagkaart kost slechts 30 Turkse Lira en dat staat gelijk aan 3,40 euro.

Een weekend kaart kost het drievoudige, de prijs komt daardoor iets boven tien euro uit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!