De Formule 1 race in Rusland die gepland stond voor 2014 gaat mogelijk niet door. De race in Sochi staat op losse schroeven door veranderingen in de lokale politiek en loopt daardoor vertraging op.

In een reactie laat Igor Yermilin van de Russische autosportbond het volgende optekenen: Verschillende verantwoordelijken zijn niet meer in dezelfde positie actief. In de regio Krasnodar zijn er grote veranderingen opgetreden in het leiderschap. De gouverneur is wel herkozen, maar het gehele team is veranderd inclusief mensen van Omega. En laat het nou net Omega zijn dat een belangrijke rol vervuld in het geheel. Omega heeft namelijk het contract getekend voor de race in Rusland en Omega is daarnaast ook nog verantwoordelijk voor de bouw van het circuit.

Toch moeten we volgens Yermilin de Grand Prix nog niet afschrijven: Ik heb er geen twijfels over dat het evenement succesvol gehouden zal worden. Ons land heeft nog nooit gefaald bij het houden van grote evenementen en dat zal ook nu niet gebeuren. In 2014 vindt er nog een groot sportevenement plaats in Sochi, namelijk de Olympische Winterspelen. De Winterspelen krijgen nu voorrang waardoor de Formule 1 race op een laag pitje staat. De race in Sochi zou verreden worden nabij de gebouwen die voor de Olympische Spelen worden neergezet.

Wat denk jij, komt er een Formule 1 race in Rusland? Discussieer mee op ons forum!