In de rechtbank van S�o Paulo heeft gisteren de rechter Sergio Coimbra Schimidt de eerdere veroordeling tegen het circuit van Interlagos ongeldig verklaard. Schimidt verklaarde de vorige oordeling van de andere rechter, Jo�o Andre de Vicenzo, ongeldig. Vicenzo meende te weten dat het de stad S�o Paulo meer zou kosten dan dat het terugkrijgt. Niet waar, zo oordeelde Schimidt, integendeel zelfs: het brengt toerisme en prestige naar de stad. Even werd gedacht dat het een grap was, later dat het helemaal niet serieus moest worden genomen, maar na verloop van tijd wist iedereen dat het toch ongeldig was verklaard. Het feit dat Interlagos niet populair is bij zowel coureurs als teams veranderde niets aan de zaak. Het heen-en-weer getrek is nog steeds niet opgelost, maar alle geplande evenementen voor het seizoen 2004 gaan gewoon door.

Vrij vertaald wil dat dus zeggen dat er volgend seizoen dan toch een Grand Prix van Brazili� zal verreden worden. Het zal plaats vinden op 24 oktober 2004, als laatste race. Brazili� wordt zo voor het eerst in zijn geschiedenis seizoensafsluiter, de voorbije edities werden helemaal in het begin van het seizoen gereden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter