Zijn auto is te langzaam om punten te pakken, dus werd er niet veel verwacht van Narain Karthikeyan. Helaas kreeg onze ‘snelste Indiër ter wereld‘ een demon gespecialiseerd in technische problemen, waardoor de coureur in dienst van HRT niet eens voluit kon gaan.

Ik kwam goed van mijn plek bij de start, maar verloor een deel van mijn voorvleugel bij een incident in de eerste bocht., vertelt Karthikeyan. De schade viel op zich mee, al had ik vanaf dat moment wel problemen met de balans van mijn auto.

Dat is op zich al vervelend, maar de demon had een groter en nijpender euvel in petto: De remmen raakten overhit en het team vertelde me dus dat ik rustig aan moest doen als ik de finish wilde halen.

Dat deed Karthikeyan dus ook maar, waardoor het hem inderdaad lukte als 21 en laatste rijdende coureur aan de finish te komen.

Diezelfde pechduivel had meer succes bij teamgenoot Pedro de la Rosa: zijn race zat er na 42 ronden op. Net als Karthikeyan had ook hij last remproblemen, maar bij De la Rosa kwam het als een volslagen verrassing, waardoor hij plots van de baan spinde tijdens het remmen.

We moeten desondanks wel gaan onderzoeken wat er precies verkeerd ging, want de volgende race [Abu Dhabi, FR] is er wederom één die zwaar is voor de remmen, maar het belangrijkste is dat ik het ongeschonden heb doorstaan en dat de auto ook niet te erg beschadigd is geraakt., aldus de ervaren coureur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.