Bij de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli is men tevreden met de test op Barcelona. Tijdens de test op Barcelona maakte de teams voor het eerst gebruik van alle compounds die in 2012 door Pirelli worden aangeboden. Zowel de harde, medium, soft en super-soft banden werden tijdens de tweede test door de teams gebruikt.

Verschillende coureurs reden tijdens de test een race simulatie op de nieuwe banden en vooral de medium band werd veelvuldig getest. De medium compound is door Pirelli uitgekozen voor de eerste drie races van het nieuwe seizoen. In Australië en China zullen de teams de beschikking hebben over de medium compound en de soft compound. In Maleisië zullen de teams het moeten doen met de harde en medium band.

Paul Hembery van Pirelli kijkt met een tevreden gevoel terug op de test in Barcelona: Het waren voor ons vier productieve dagen en de temperaturen hielpen dit keer ook mee. De middagtemperaturen kwamen in de buurt van de temperaturen die wij gedurende het seizoen verwachten. De teams reden ook veel meer kilometers in vergelijking met de test op Jerez. Waar in Jerez in totaal 14.949 kilometer werd afgelegd was dat in Barcelona 17.207 kilometer. Doordat de teams meer kilometers hebben gemaakt is makkelijker om de vier droogweerbanden te analyseren. Aldus Paul Hembery.

Hembery had al verwacht dat de meeste teams ervoor zouden kiezen zo veel mogelijk op de medium banden te rijden. Zoals verwacht concentreerde de meeste teams zich op de medium compound waarbij men zich vooral richtte op de aerodynamische set-up en niet zozeer op de simulatie van de banden. We hebben goed werk verricht en we zijn tevreden met de prestaties in Barcelona. Het doel van Pirelli voor 2012 is om het verschil tussen de verschillende compounds te verminderen. De enige banden van Pirelli die nog niet getest zijn, zijn vooralsnog de regenbanden.