Tijdens een Grand Prix weekend zijn alle faciliteiten aanwezig om in geval van een zwaar ongeval direct medische zorgen te kunnen verlenen aan de coureur. Ook tijdens testdagen zou dit het geval moeten zijn volgens Coulthard.

Om de wagens beter en sneller te kunnen ontwikkelen wordt er tegenwoordig veel getest. E�n van de vier GPDA (Grand Prix Drivers Association)-vertegenwoordigers, David Coulthard, vindt dat de testsessies veel te gevaarlijk zijn. Dit omdat de veiligheidsstandaard op dat soort dagen lager is dan tijdens een GP weekend.

Coulthard zou er graag verandering in zien: ” De zorg heerst over de veiligheidsmaatregelen tijdens testsessies binnen het GPDA. De snelheden waarmee men mee rijdt zijn hetzefde als tijdens een GP weekend en het zijn meestal dezefde circuits. Alleen de veiligheidsmaatregelen zijn niet gelijk.  “

De FIA staat er open tegenover om hier een regeling voor te treffen, alleen zullen wel alle tien de teams het met elkaar eens moeten worden. Net dat is iets wat de laatste maanden moeilijk lijkt te zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!