Robin Frijns wist eerder deze week nog te meldden dat hij voor Sauber mocht testen, ondertussen is dit bericht alweer onzeker geworden vanwege de slechte financiële situatie van Sauber F1 team.

Zo is Sauber hard op zoek naar een oplossing. Zo was teambaas Monisha Kaltenborn vrijdag niet op de Nurburgring aanwezig om met potentiële nieuwe sponsoren te praten. Naar verluidt heeft de Russische gas – gigant Gazrom interesse. Er worden ook aantal investeerders genoemd zoals Nicolas Prost (zoon van FIA president Jean Todt en manager van diverse coureurs) en Chelsea eigenaar Roman Abramovich.

Het slechte nieuws voor Frijns is echter dat er ook gesproken word met Kimiya Sato, deze Japanners wil maar liefst 250.000 Euro betalen om de young driver test voor Sauber F1 te mogen rijden. Sato werd vorig jaar 3e in het Duits Formule 3 – kampioenschap en leidt momenteel het AutoGP – kampioenschap.

GPPits.net deed navraag bij Hanspeter Brack, woordervoerder van Sauber, hij reageerde als volgt:
Ik kan momenteel niet zeggen wie er voor ons tijdens de Young Driver Test zal rijden, een beslissing hierover is nog niet genomen.

Voor Robin Frijns blijft het dus nog even spannend. We houden je op de hoogte!

By peter