In de zoektocht naar een geschikte opvolger voor Mark Webber doet Red Bull een beroep op de fans. Nadat eerder een shortlist bekend werd gemaakt (Raikkonen, Ricciardo of Vergne,red.), worden nu de fans via de FaceBook pagina van Red Bull Racing opgeroepen hun voorkeur kenbaar te maken.

In de huidige tussenstand is Raikkonen momenteel koploper gevolgd door Ricciardo. De sympathieke fin reageerde donderdag koeltjes op het nieuws; Vier dagen geleden stelden jullie exact dezelfde vragen en de antwoorden zijn nog steeds hetzelfde…. De immer vrolijke Ricciardo was iets spraakzamer; Het is altijd fijn om positief in het nieuws te zijn. Een dergelijke positie zou mooi zijn maar momenteel ligt de focus nog ergens anders.

Gezeten naast Ricciardo tijdens een recent interview liet ook regerend wereldkampioen Sebastian Vettel zich uit over de situatie; Natuurlijk heb ik ook een stem in deze, nu Daniel (Ricciardo, red.) naast me zit roep ik uiteraard dat ik hem het stoeltje zou geven, had Kimi hier echter gezeten had ik hetzelfde geroepen. Uiteindelijk is de keuze aan het team en echt besproken hebben we het nog niet.

Grote outsider voor de vacant komende plek bij Red Bull is Jenson Button. Gevraagd naar een eventueel vertrek bij het worstelende McLaren liet Brit tegenover Auto Motor und Sport weten; De mogelijkheid bestaat, vooral als blijkt dat de situatie waar wij ons nu in bevinden kenmerkend zal zijn voor de toekomst. Ik ben er echter van overtuigd dat we gewoon een slecht seizoen hebben.