Vier jaar geleden zei het team de Formule 1 gedag, maar nu vier jaar later denkt men weer aan een rentree in de koningsklasse. Honda heeft namelijk wel oren naar een terugkeer in de Formule 1.

Volgens Yoshiharu Yamamoto is een terugkeer in de Formule 1 weer bespreekbaar nu de komst van turbomotors aanstaande is. Ik ben persoonlijk helemaal weg van racen, maar bij racen in de Formule 1 komt nog zoveel meer kijken. Je moet erg toegewijd zijn, vertelt Yamamoto aan Autocar. We kijken erg gretig naar de races en we hopen ooit weer eens mee te doen.

De terugkeer zie ik echter niet spoedig gebeuren, maar het toekomstige reglement trek ons wel aan, gaat Yamamoto verder. Ik volg het reglement op de voet en als het reglement het toelaat dan zouden wij graag terugkeren in de Formule 1, aldus Yoshiharu Yamamoto die bij Honda het hoofd is van de afdeling research and development.

Volgend jaar is Honda weer actief in het WTCC. Pas als het team in het WTCC een paar races heeft gewonnen gaan ze bij Honda verder kijken. In 2008 trok Honda de hybride stekker uit haar Formule 1 project. De Japanners waren sinds 2000 betrokken bij het team van BAR en hadden sinds 2006 een meerderheidsbelang. Er werd maar één race gewonnen. Jenson Button was in 2006 de sterkste in Hongarije.

Honda stopte met het team vanwege de crisis en de weinige successen die er te vieren waren. Ross Brawn nam het team over met Mercedes motoren en werd wereldkampioen met Jenson Button. Nu behoort een terugkeer van Honda dus weer tot de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.