Maria de Villota heeft zich voor het eerst sinds haar ongeval met de Marussia F1 – bolide, waarbij ze haar rechterroog verloor, in het openbaar vertoond. De Villota sprak onder andere met het Spaanse magazine Hola! waarbij ze ook met een foto op de cover staat. De Villota draagt daarbij een oogdoekje.

Ik was in schok toen ik mezelf een dag na het ongeluk in het ziekenhuis zag, aldus De Villota. Ik had 104 hechtingen in mijn gezicht, mijn gezicht was zwart, gezwollen, en ik was mijn rechteroog kwijt. Het was verschrikkelijk. Maar ik heb deze race gewonnen want ik leef nog.

In het interview laat De Villota verder weten alles nog te herinneren, donderdag praat ze verder op een persconferentie in Madrid. Tegelijkertijd laat de Spaanse weten een comeback in de racerij niet uit te sluiten:
In Amerika rijden ook coureurs met één oog, waarom zou ik dat niet kunnen? Ik ben het leven nu wel meer gaan waarderen, eerst vocht ik tegen de tijd, nu geniet ik van elk moment. Het is goed af en toe even rust te nemen en anders naar het leven te kijken.

Maria de Villota moet in ieder geval nog twee operaties ondergaan, een om een stukje bot te herstructureren en een plastische operatie voor het rechter gezichtszijde.

Ik heb mijn rechteroog verloren, aldus De Villota. Het heeft een reden. Alles in het leven heeft een reden, maar er wacht nog meer op me in mijn leven. Daar ben ik van overtuigd.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.