De kans dat de Formule 1 in India terugkeert is vrijwel nihil. De Jaypee Group organiseerde de grand prix tussen 2011 en 2013.

In 2010 ondertekende de Jaypee Group een vijfjarig contract met de Formule 1. Eind 2013 werd dit contract ontbonden vanwege onduidelijkheden over de belastingvoorwaarden in India. De overheid in India heeft nu besloten om de Jaypee Group met terugwerkende kracht extra te belasten, ook de Formule 1 kan nog een extra aanslag verwachten. Door de bureaucratie en hoge belastingaanslagen is Formule 1 in India niet langer rendabel.

Eerder was het verkrijgen van visums voor de Grand Prix van India voor de coureurs en teams een bureaucratisch drama. Met een extra belastingaanslag lijkt de Formule 1 in India definitief te zijn uitgeteld.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.