Rubens Barrichello heeft nog geen punt gezet achter zijn Formule 1-loopbaan. De Braziliaan, die begin dit jaar zijn stoeltje bij Williams verloor aan Bruno Senna, acht een terugkeer naar de hoogste autosportklasse nog altijd mogelijk. Eerder bood hij zichzelf aan om Massa bij Ferrari te vervangen.

Ik geloof dat er nog steeds een weg terug is. De engineers en monteurs bij Williams leken er ook vanuit te gaan dat ik bij het team zou blijven. Maar ik had, zonder dat het team mij daarom had gevraagd, ook al wat sponsorgeld bij elkaar geschraapt omdat Williams geld nodig had., aldus de 40-jarige die na 19 jaar zonder een stoeltje kwam te zitten.

Wat Bruno uiteindelijk aan budget heeft meegenomen moet wel meer geweest zijn dan wat ik kon bieden en zo verloor ik mijn stoeltje bij het Williams-team. Voor alternatieven was het toen al te laat.

Ik vind het enorm zonde dat ik er niet meer bij ben in de Formule 1. Niet dat ik het niet naar mijn zin heb in de IndyCars en zie mijzelf zeker niet als slachtoffer.

Overigens vragen wij ons af hoe het met mevrouw Barrichello gaat. Immers zou haar man nooit op een oval rijden, maar inmiddels rijdt Rubens een volledig seizoen.

Het rijden in een 200 kilo zwaardere Indycar was wennen voor Rubens: In het begin voelde de auto langzaam. Maar zodra je op Indianapolis met die wagens rijdt, dan denk je wel anders over snelheid. De banen zijn erg hobbelig en er zijn geen uitwijkmogelijkheden. Het is even wennen, je raakt verwend in de Formule 1. Als we met de IndyCar Europese circuits zouden bezoeken, dan zou ik beter uit de verf komen.

Het is duidelijk; Deze man kan zich nog niet berusten in zijn nieuwe rol. Misschien dat Ferrari Massa vervangt door Rubens voor het seizoen 2013? Dat zou wel een zeer grote verrassing zijn. Bezoek onze forum en praat mee met andere F1-fans!

Leave a Reply

Your email address will not be published.