Etappewinst Kleinschmidt.

Jutta Kleinschmidt heeft zaterdag de zestiende etappe van de Dakar Rally bij de auto’s gewonnen. De Duitse Volkswagenrijdster, nog steeds de enige vrouw die ooit Dakar won (2001), troefde de Franse oud-skikampioen Luc Alphand (BMW) af.

Het was de eerste etappewinst voor Kleinschmidt in deze editie van Dakar. Stephane Peterhansel stevent af op de eindzege.

Nani Roma gaat vrijwel zeker de Dakar Rally bij de motoren winnen. Alleen grote pech of een zware val in de slotetappe van zondag kan de Spaanse KTM motorrijder nog stoppen.

Zijn grote rivaal en titelverdediger Richard Sainct won zaterdag de zestiende etappe en pakte wat tijd terug, maar Roma heeft nog vijf minuten voorsprong in het algemeen klassement.

De relatief korte proef van 192 kilometer voerde over voornamelijk snelle zandwegen van Nouakchott in Mauritani� naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Fransman Sainct (33) finishte in 2.21.48, de twee jaar jongere Roma was 2.05 langzamer.

De etappe van zondag is een strandrace van 27 kilometer.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter