Tegenwoordig worden de circuits bijna elk jaar aangepast, zo verdwenen nog niet zo lang geleden de karakteristieke lange rechte stukken door de bossen in Hockenheim en deed men een poging om op de Hungaroring inhaalmogelijkheden te cre�ren. Dit jaar was het de beurt aan het Circuit de Catalunya bij Barcelona.

Op het Spaanse circuit werden onder meer de bochten La Caixa en Banc Sabadell aangepast. De eerstgenoemde bocht is een stuk scherper dan voorheen en wordt gevolgd door een kort recht stuk van zo’n honderd meter richting Banc Sabadell. Ook werd een deel van het zeer lange rechte stuk voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Nu de werkzaamheden achter de rug zijn kan de Formule 1 terugkeren naar een van de meest geliefde testcircuits. Morgen zullen de eerste wagen alweer op de baan verschijnen, en wel de nieuwe Jaguar R5 die daar gepresenteerd zal worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter