Masuoka profiteert van pech Peterhansel

OUARZAZATE – TAN-TAN
Stage 6: Liaison: 176 km – Special: 351 km – Liaison: 276 km.
Totaal: 803 km.
Vrachtwagencoureur Gerard de Rooy heeft dinsdag in de Dakar Rally weer wat terrein prijsgegeven op zijn concurrent Tsjagoeine. De Rus stuurde zijn Kamaz als snelste door de proef van dinsdag, 337 kilometer tussen Ouarzazate en Tan Tan in Marokko. De Rooy, die tweede werd, verloor 3.28 minuten.

De jonge DAF rijder reed tot halverwege de proef gelijk op met Tsjagoeine. In het tweede deel liep de geslepen Rus, vorig jaar winnaar van het klassement van de trucks, uit. Jan de Rooy, de vader van Gerard, finishte op ruim een kwartier als zesde in de ‘special’ over een hard, hobbelig en stoffig parkoers in de zuidpunt van Marokko.

De Japanner Masuoka heeft in de Dakar Rally de zesde proef voor de rallywagens gewonnen. Hij deed in zijn Mitsubishi 3.09.40 uur over de special van 351 kilometer tussen Ouarzazate en Tan Tan in Marokko.

De winnaar van Dakar 2003 nam door zijn zege de leiding in het klassement over van Peterhansel (Nissan). De Fransman verloor veel tijd door een lekke band. De Zuid-Afrikaan De Villiers (Nissan) werd tweede op 2.57, de Schotse rallyspecialist McRea derde op 5.42. Masuoka heeft in de stand 6.40 minuten voorsprong op Peterhansel.

De Spaanse motorrijder Nani Roma heeft de zesde etappe gewonnen. Hij versloeg in een lange klassementsproef tussen Ouarzazate en Tan Tan in Marokko zijn landgenoot Esteve Pujol. De proef ging over grotendeels stoffige, hobbelige gravelwegen die bezaaid lagen met stenen. Pujol bleef leider in het algemeen klassement.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter