NOUAKCHOTT – DAKAR
Stage 16: Liaison 60 km – Special 192 km – liaison 396 km.
Totaal: 648 km.

Drie op rij voor Kabirov.

De Rus Vladimir Tsjagoeine gaat zondag zonder grote tegenslag voor de vierde keer de Dakar Rally bij de vrachtwagens winnen, maar zijn land- en teamgenoot Firdaoes Kabirov noteert de meeste etappezeges in de woestijnrally van 2004. De Kamaz trucker pakte zaterdag in de zestiende proef zijn zesde zege, de derde op rij.


Gerard de Rooy bee�ndigde de 192 kilometer lange rallycross tussen Nouakchott in Mauritani� en Dakar in Senegal als derde. Het was de negende keer in deze Dakar dat de jonge DAF rijder het podium opreed.

Zondag, op de slotdag, zal hij dat vrijwel zeker ook doen na de korte proef van 27 kilometer op het strand van Dakar. De 23 jarige zoon van Jan de Rooy heeft in het algemeen klassement de derde plek vast in handen.

Zijn neef Hans Stacey reed in de oude DAF van Jan de Rooy wederom mee met de voorsten en finishte evenals vrijdag als vierde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter