Onlangs werd de Hongaar Zsolt Baumgartner aangekondigd als tweede coureur bij Minardi. Hoewel hij nog geen meter heeft gereden lijkt zijn plaats bij het team nu al op de tocht te staan. Dit omdat een van zijn sponsors, de oliemaatschappij Mol Rt., niet met geld over de brug wil komen. De oliemaatschappij beweert namelijk dat ze alleen zouden bijspringen als de Hongaar bij Jordan zou tekenen.

Zonder sponsorgeld heeft Baumgartner een serieus probleem, hij is namelijk afhankelijk van het geld van zijn sponsors voor zijn zitje bij Minardi. Mol Rt. zou garant staan voor een bedrag van maar liefst 1 miljoen Dollar. Volgens Mol Rt. dacht het bedrijf dat Zsolt een overeenkomst met Jordan zou aangaan. Via de pers hoorden ze echter dat hij niet voor Jordan zou gaan rijden maar voor Minardi. De oliemaatschappij zou nu alleen nog een deal willen sluiten met daarin een prestatie clausule voor de coureur. Aangezien punten halen met de Minardi haast onmogelijk wordt dat dus een moeilijk verhaal.

De manager van Baumgartner, Tamas Frank:

“Vandaag, de dag waarop we volgens ons contract met Minardi met het geld over de brug moeten komen, heeft Mol Rt. besloten de overeenkomst te veranderen. Ze vragen nu in de overeenkomst, die oorspronkelijk op 11 november ondertekend werd, onmogelijke garanties naar de maatstaven van autosport. Dit is desastreus voor de kansen van Zsolt in de Formule 1.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *