BAMAKO – AYO�N EL ATRO�S
Stage 13: Liaison 230 km – Special 478 km – liaison 26 km.
Totaal: 734 km.

Debutant McRae wint etappe

Colin McRae, de Schotse oud wereldkampioen rallyrijden die debuteert in de Dakar Rally, heeft zijn eerste etappezege binnen. De Nissan coureur won woensdag de dertiende etappe door de Sahel naar Ayaoun el Atrous in Mauritani�.


Nissan zal koersdirecteur Patrick Zaniroli dankbaar zijn. Toprijders McRae en Ari Vatanen van het Japanse fabrieksteam waren eigenlijk al uitgevallen in de negende etappe, maar dankzij het neutraliseren van de etappes in het weekeinde kregen zij alsnog de mogelijkheid door te rijden. Die toeschietelijkheid loonde, want woensdag was het podium volledig bezet met Nissans: McRae op een, de Zuid-Afrikaan De Villiers op twee en de Fin Vatanen op drie. De koppositie van de Fransman Peterhansel kwam niet in gevaar.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter