De nieuwe Sauber C23, die gisteren gepresenteerd werd aan het publiek, is niet door de verplichte FIA crashtests geraakt. Technisch directeur Willi Rampf gaf toe dat de wagen de crashtests later deze maand nog eens opnieuw moet ondergaan.

“We hebben alles kleiner en smaller proberen te maken,” vertelde hij. “En ik denk dat we daar nu de prijs voor moeten betalen.”

Sauber hoopt dat het falen van de crahtests niet voor problemen gaat zorgen, zoals dit ook het geval was met McLarens MP4-18A. Ondanks het falen van de strenge FIA crashtests, is men bij Sauber er toch rotsvast van overtuigd dat de C23 een grote stap voorwaarts is t.o.v. de C22, die het team in 2003 naar een zesde plaats bij de constructeurs leidde. Door de nieuwe nieuwe regel die maar een motor per weekend toelaat, zal de C23 kunnen beschikken over de recentste Ferrari-motor, deze van 2004, in tegenstelling tot vorige jaren, toen Sauber het moest stellen met een jaar oud Ferrari-materiaal.

Rampf liet nog weten dat ook zij de radicaal nieuwe neus van de Williams FW26 van dichter bij zullen bekijken.

“Ik denk dat iedereen die wel �ns grondig zal bestuderen,”

voegde hij eraantoe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter