BOBO-DIOULASSO – BAMAKO
Stage 12: Liaison: 88 km – Special: 213 km – liaison 365 km.
Totaal: 666 km.

Despres superieur in oerwoudetappe

Cyril Despres heeft dinsdag de twaalfde etappe van de Dakar Rally gewonnen. De Franse KTM-motorrijder was in de oerwoudproef van 213 kilometer tussen Bobo Dioulasso in Burkina Faso en Bamako in Mali bijna elf minuten sneller dan de Spanjaard Marc Coma (KTM).


KTM fabrieksrijder Nani Roma uit Spanje werd derde op ruim 11 minuten en bleef leider in het motorklassement. Hij liep zelfs iets uit op zijn Franse rivaal Richard Sainct, die als zevende eindigde in de proef en nu tien minuten achterstand heeft.

Beste Nederlander was Oosterhouter Ronald Robbe op de 42e plaats. Hij deed 49 minuten langer over de special dan Despres.

Bij de auto’s ging de zege naar de Franse oud ski�r Luc Alphand in een BMW. Hij had 1.28 minuut voorsprong op zijn landgenoot Jean Louis Schlesser (Ford). St�phane Peterhansel, eveneens uit Frankrijk, werd derde en behield met zijn Mitsubishi de eerste plek in het autoklassement.

Trucker Gerard de Rooy is dinsdag als derde gefinisht in de twaalfde etappe van de Dakar Rally, een oerwoudproef van 213 kilometer tussen Bobo Dioulasso in Burkina Faso en Bamako in Mali. De DAF rijder verloor 4.48 minuten op etappewinnaar Kabirov. De Rus van het Kamaz team ging daarmee de jonge Brabander voorbij in het algemeen klassement.

De Rus Tsjagoeine (Kamaz), vijfde in de proef door het Banfora oerwoud, bleef aan kop van het vrachtwagenklassement. De Rooy zakte een plek en staat nu vierde. Na de proef volgt nog een verbinding van 365 kilometer naar het bivak in Bamako.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter