Morgen zal er een vergadering plaats hebben in Londen, het gaat om een vergadering met alle teambazen.
Op de vergadering zal gepraat worden over veranderingen in de sport voor het 2004 seizoen.

De veranderingen zullen vrijdag voorgelegd worden aan de Formule 1 commissie.

Het verschuiven van de zaterdag kwalificatie naar zondag zou al afgevoerd zijn en een voorstel om het Grand Prix weekend terug te schroeven naar twee dagen lijkt ook niet mogelijk te zijn.
Er zullen echter wel enkele nieuwe voorstellen komen en deze moeten dan voorgesteld worden aan de commissie.

Aan het begin van het huidige seizoen waren er vier teams die een testregel hadden aangenomen.
Jaguar, Jordan, Minardi en Renault mochten op de vrijdag van ieder GP weekend twee uur testen en kregen ook 20 testdagen doorheen het seizoen.

Het ziet er nu naar uit dat de discussie morgen vooral over het testen zal gaan, sommige teams willen dat er maar ��n formaat komt omtrent het testen, maar de topteams willen ongelimiteerd kunnen testen tijdens een seizoen.

Paul Stoddart:

“We hebben nog niet besloten wat we zullen doen, er zijn heel wat zaken die we kunnen bespreken, ik denk dat er uiteindelijk niet zoveel uit de bus zal komen.

Persoonlijk vind ik dat er niet veel moet veranderen, zelfs niet in het testen.
Ik heb eigenlijk liever dat de �heathrow teams� hun voordeel kunnen behouden en ik ben er vrijwel zeker van dat er volgend seizoen meer teams hun hierbij zullen aansluiten.

Tot dusver hebben we al besloten dat er geen kwalificatie komt op zondag en dat we het houden op drie dagen per race weekend.
Hoe het er zal uitzien op zaterdag is nog niet bekend en het feit dat we een celebrity two seater race zullen houden moet ook nog besproken worden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter