Antonio Pizzonia zal deze week weer gaan testen voor Williams-BMW. De Braziliaan was dit jaar nog coureur voor Jaguar maar werd daar halverwege het seizoen ontslagen. Hij is nog altijd woest op het management, aangezien het al na twee races duidelijk was dat Antonio zou moeten verdwijnen bij Jaguar.

Pizzonia keert dus terug bij het team waarvoor hij in 2002 duizenden kilometers aflegde als testcoureur. Mede dankzij deze tests wist hij een goede indruk te maken en kreeg hij een stoeltje bij Jaguar. Daar kon hij echter nooit zijn talent tonen dankzij vele mechanische problemen en een gebrek aan vertrouwen in hem van de teamleiding.

De 23-jarige Braziliaan zal komende vrijdag en zaterdag de Williams gaan testen op het circuit van Jerez in Spanje. Of hij na deze twee dagen nog meer zal mogen testen is echter nog niet bekend, vooralsnog blijft het bij een eenmalige test.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter