Volgens Franz Tost, de teambaas van Scuderia Toro Rosso, het team waar Max Verstappen voor rijdt sinds vorig seizoen, kan Max Verstappen net zo succesvol worden als Sebastian Vettel.

Max Verstappen, 17 jaar bij zijn debuut, nu 18, maakte grote indruk in zijn eerste seizoen, zegt Tost tegen motorsport.com. Carlos Sainz jr. en Max Verstappen hebben net als Vettel de juiste attitude, het juiste geduld, de motivatie en het uithoudingsvermogen om succesvol in de Formule 1 te rijden.

Vettel reed twee seizoenen voor Toro Rosso, waarna hij ingezet werd bij Red Bull Racing, alwaar hij zeer succesvol werd met vier wereldkampioenschappen op rij. het zijn alle drie harde werkers, zegt Tost. Ze trainen tussen de races door niet alleen hun fysiek goed, maar ook in de simulator wordt veel voorbereidingstijd doorgebracht.

Verstappen en zijn teammaat Sainz kenden een geweldig goed seizoen bij Toro Rosso, Verstappen scoorde 49 punten en werd twaalfde, maar vooral zijn inhaalacties hebben indruk gemaakt. Sainz had veel pech en scoorde daardoor minder, maar wordt niet onderschat door Tost: Ze hebben met alles wat er was indruk gemaakt op ons, wagenbeheersing, technische kennis van de auto, samenwerking met het team, iedereen is blij dat ze bij ons rijden en we zijn daar trots op. Het is duidelijk dat zij voor de Red Bull familie de juiste keuze waren, wij zien dat ze veel geleerd hebben iedere race en ze zitten nu op het niveau waar ze moeten zijn. Ik ben ervan overtuigd, dat ze beide een mooie toekomst tegemoet gaan!

De eerste race van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden in Melbourne Australië op 20 maart 2016.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!