Prins Bernhard van Oranje wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van Circuit Park Zandvoort, dat meldt De Telegraaf. De krant meldt dat het circuit nog in onderhandeling is met de prins, maar volgens sommigen is de verkoop al bijna rond. Prins Bernhard van Oranje racet regelmatig over het circuit in de duinen.

Circuit Park Zandvoort was ooit het strijdtoneel van Formule 1-races. De faciliteiten voor het organiseren van een Formule 1-race zijn niet goed genoeg, het circuit is sterk verouderd. Het circuit staat nu vooral bekend om de beroemde Masters of Formula 3-race. Het circuit heeft een impuls nodig om te kunnen overleven en populaire raceklasses te kunnen aantrekken. Het circuit staat al enige jaren te koop en met een mogelijke verkoop aan Prins Bernhard van Oranje ziet de toekomst er weer zonniger uit.

Prins Bernard van Oranje heeft volgens insiders een groep investeerders om zich heen verzameld om na de verkoop meteen aan de slag re kunnen met een opknapbeurt. Volgens De Telegraaf lopen de onderhandelingen over de verkoop al enige maanden en zou het nu dicht bij een verkoopcontract komen. De verwachting is dat de verkoop begin 2016 afgerond worden, al zijn daar geen officiële geluiden over gehoord.

pic. john goedendorp