Pat Symonds, hoofdingenieur bij Reault is ervan overtuigd dat het team een sterke auto gebouwd heeftt. Met de R29 kunnen we weer races winnen en voor de titel gaan, zegt Symonds. Ook tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso gaat voor niets minder dan een derde wereldtitel.

Het doel wat ik aan het begin van een nieuw seizoen stel is altijd dezelfde: races winnen en voor de titel vechten. zei Symonds. Maar als het seizoen echt begint, moet je soms je doelen bijstellen. Ik geloof echter dat we een goede auto hebben die genoeg is om te winnen. Tel de kwaliteiten van onze coureurs en het team daarbij op en ik denk dat we een sterk seizoen kunnen winnen.

Fernando Alonso vindt het moeilijk om te zeggen waar iedereen staat na de wintertests, maar verwacht dat er een einde komt aan de dominatie van Ferrari en McLaren: We zijn eraan gewend geraakt dat Ferrari en McLaren domineren, maar ik denk dat we komend seizoen veel verschillende teams zullen zien winnen door de nieuwe regels. Hopelijk horen wij daar ook bij.

Zelf gaat de Spanjaard dit seizoen voor niets minder dan een derde wereldtitel: We zijn vorig jaar heel sterk geëindigd en ons doel is dan ook het kampioenschap. We hebben dit jaar veel nieuwe regels, waardoor niemand echt weet wat er in Melbourne gaat gebeuren. De tests lieten zien dat de teams dicht bij elkaar liggen, dus we zullen ongetwijfeld een interessant gevecht te zien krijgen.