Het circuit van Suzuka is onveilig verklaard door de FIM (International Motorcycling Federation), daardoor is de moto GP van de kalender voor 2004 gehaald.

Suzuka staat ondertussen ook al op de kalender van het Formule 1 voor 2004, maar de moto GP zal in 2004 niet doorgaan op het circuit.
Het circuit werd aan een kritisch onderzoek onderworpen vanwege de dood van de Japanse motorrijder Daijiro Kato, hij overleed aan zijn verwondingen die hij opliep tijdens de Japanse GP, gehouden op 6 april.

Normaal zou de GP in 2004 plaatsvinden op 4 april, maar volgens de FIM kunnen ze het circuit nooit op tijd veilig maken, daarom dat de Japanse GP wegens veiligheidsredenen van de kalender is gehaald.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of dit enige invloed gaat hebben op het Formule 1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter