Vandaag was de eerste zittingsdag voor zaak ‘Sutil vs Lux’. De zaak is voor de Duitse rechter in Munchen gebracht. Deze eerste zitting was bedoeld om de omstandigheden van het incident te beschrijven.

Sutil zei dat hij er alles aan heeft gedaan, om de zaak onderling met Lux op te lossen. De voormalige coureur van Force India bood zelfs aan om zich in de zetten voor een ‘goed doel’-project van Lux!

Eric Lux, de rechterhand van Gerard Lopez, de baas van Genii Capital en grootaandeelhouder van Lotus Renault GP, klaagt Sutil aan voor opzettelijk verwonden met een champagneglas.

Daarna werd het een en ander een beetje onoverzichtelijk. Lux claimde 10 miljoen, daarna zelfs dat Sutil enkele races in 2011 zou moeten missen ter compensatie. Lux overwoog ook de internationale autosportfederatie (FIA) en zelfs Force India in de strafzaak te betrekken.

Het kamp van Sutil heeft altijd volgehouden dat het om een ongelukkige voorval ging. Adrian Sutil ging na afloop van de Chinese Grand Prix met onder andere Lewis Hamilton op stap. De Duitser zou in de exclusieve club M1nt woorden hebben gehad met Lux. De Duitser zou daarom de inhoud van het glas over Lux hebben willen gooien na de heftige woordenwisseling. Eric Lux zou de club zijn uitgevlucht met een bebloede nek en Hamilton zou zijn weggevoerd door zijn bodyguards.

Voor Sutil komt deze rechtzaak op een uiterst onprettig moment, aangezien hij nog steeds op zoek is naar een stoeltje voor het komende seizoen.

Men fluistert dat deze casus hem zelf het stoeltje bij Williams zou hebben gekost. Morgen het tweede deel van de rechtszaak.