Donderdag gaf de FIA de inschrijvingslijst voor volgend seizoen vrij. Op die lijst stond Super Aguri, het team van ex F1 rijder Suzuki, niet vermeld. De Japanner wil zich alsnog inschrijven voor volgend seizoen.

“Het is nog steeds ons doel om volgend seizoen met twee wagens op de grid te staan. We hebben gesprekken gehad met de FIA en die deden ons besluiten om het registratieproces opnieuw te doorlopen.  “

Suzuki zegt dat hij een aanvraag heeft ingediend, maar vermoedelijk heeft hij de 48 miljoen euro die verplicht betaald moet worden (nog) niet overgemaakt.

Zelfs als Suzuki de goedkeuring krijgt van de FIA blijven de overige teams nog als obstakel. Ze moeten immers alle tien hun goedkeuring geven.
Suzuki hoopt om met Honda V8 motoren te kunnen rijden. Aan het stuur zou heel waarschijnlijk Takuma Sato zitten. Volgens geruchten zou het team vier jaar oude (!) Arrows chassis’ gebruiken, die Paul Stoddart eerder al testte. Het team zou daarmee het seizoen aanvatten, en in de loop van het seizoen haar eigen chassis inzetten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter