Dinsdag is bekend geworden dat de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk op losse schroeven is komen te staan, omdat de nieuwe minister van Sport minder in het project geloofd. Formule 1-baas Bernie Ecclestone is daar niet blij mee, zo zegt hij op ESPN.

Sinds de annulering van de Franse Grand Prix in 2008 zijn er verschillende plannen naar voren geschoven voor een terugkeer. Disneyland, de straten van Parijs en Paul Ricard zijn allemaal in verband gebracht met het organiseren van de race. De Fransen hebben genoeg kansen gehad om het voor elkaar te krijgen, en het is ze niet gelukt. Ze beloofden van alles zoals de straten van Parijs en Disney, zegt Ecclestone.

De Brit geeft de schuld voor de onduidelijkheid aan de politiek. Ik weet niet of het een andere situatie was geweest als Sarkozy was herkozen. Ik heb geen idee. Ze hadden kunnen tekenen toen hij nog aan de macht was. Ze hadden een contract en hoefden alleen nog maar te tekenen. Ze zijn nooit tot een overeenkomst gekomen met Ricard maar het circuit zou investeringen nodig hebben om tribunes te bouwen en de Paddock Club is niet groot genoeg.

Het gerucht dat het populaire Montreal zijn race kwijt raakt lijkt ongegrond. Er zit een sprankje magie aan Montreal. Het circuit is mooi en ziet er goed uit op tv. De locatie is goed, iedereen heeft het daar naar zijn of haar zin. Dat contract gaan we verlengen, Montreal is een blijvertje.

Goed nieuws dus voor Canada, maar slecht nieuws voor Frankrijk.