In de Formule 1 kun je niet voluit gaan en moet je overal op letten. Niet teveel brandstof gebruiken en je banden plus motor sparen.

Voor Lance Stroll was de 24 uur van Daytona dan ook een verademing.

De jonge Canadees reed samen met Daniel Juncadella, Felix Rosenqvist en Nederlander Robin Frijns in de Oreca van Jackie Chan DC Racing. De coureurs leken naar een podiumplek te rijden, toen een lekke band roet in het eten gooide.

Er werd vervolgens veel tijd verloren in de garage omdat de wielophanging moest worden gerepareerd. Maar Stroll had toch genoten van het evenement. Voor al de bandenmanagement, of beter het gebrek eraan was een aspect waar de Williams F1-coureur echt van genoot.

In de Formule 1 kunnen we niet de hele race pushen. Hier pushen we continu, zelfs als er verkeer is. We gooien steeds met de auto en proberen hem zo snel mogelijk naar de finish te brengen. Dit was gewoon een heel ander soort racen.

“Ik genoot echt van het rijden in de nacht en probeerde gefocust te blijven toen het regende. Het was erg uitdagend en onverwacht.”, aldus Stroll na de wedstrijd tegen Planet F1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!