Eén voorspelling uit mijn overzicht voor seizoen 2018 is alvast uitgekomen. De dames die de borden mogen vasthouden zullen niet meer terugkeren op de grid.

Seksistisch, rolbevestigend en minderwaardig. Dat waren de “meningen” van de buitenwacht, waaronder feministen.

Gek genoeg had niemand de dames in kwestie zelf iets gevraagd?

Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1, verklaart: Hoewel de grid girls al tientallen jaren deel uitmaken van de F1, vinden wij dat dit gebruik niet in lijn staat met onze merkwaarden en dat het in strijd is met de maatschappelijke normen van tegenwoordig. We geloven niet dat dit gebruik relevant is voor onze fans.

Dus het Amerikaanse Liberty Media, waar in elke pauze van een basketbal- of American Football wedstrijd een hele blik cheerleaders wordt opengetrokken, meent dat een grid girl de rol van de vrouw (in het algemeen) negatief bejegend?

De grid girl kent een lange geschiedenis dat terug gaat tot de jaren 1960, toen Japanse raceteams hostesses inzette ter promotie. Dat evolueerde tot de grid girl van nu.

De meningen over het schrappen van de Grid Girls zijn verdeeld, zo blijkt ook op social media.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!