Wereldkampioen Michael Schumacher verliest niet vaak en niet graag, maar met zijn nederlaag donderdag op het Italiaanse vliegveld Baccarini kon de Duitser goed leven. De piloot van Ferrari moest zijn meerdere erkennen in een straaljager van de Italiaanse luchtmacht. De Eurofighter Typhoon won twee van de drie races.

De Ferrari van Schumacher won nog wel de wedstrijd over 600 meter, maar bij de iets langere afstanden (900 en 1200 meter) moest hij voorrang verlenen aan de straaljager, bestuurd door de voormalige Italiaanse astronaut Maurizio Cheli.

De Typhoon, die alleen de eerste 400 meter op de grond kan blijven, startte op de startbaan en de Ferrari reed op een asfaltweg naast de baan. In de stromende regen keken duizenden mensen toe. “Het was een interessant experiment”, zei Schumacher.

De Ferrari (F2003-GA) heeft een maximumsnelheid van 369 kilometer per uur. De jet kan een topsnelheid van 2450 kilometer per uur bereiken. De Italiaanse bolide woog donderdag 600 kilo, terwijl de straaljager 21.000 kilo’s telde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter